Reisedagbok

VI BERRE RÆK MELLOM ØYEN OG KOS OSS!

Jaja, vi fær no her å ræk imellom øyen. Som eg nevnt i forrige innlægg, så e det korte avstanda i det her området. Smått finn vi oss ei fin bukt, kor vi slæpp anker, ainner ganga fær vi inn i ei marina førr å handel litt ferskmat og bensin tel joilla. Vi e førrestn kjæmpeførnøgd med Rucna-ankeret som vi kjøpt i Bequia, og ankring e vi vørtn nån ræsera på. CQR ankeret som vi bruka tidligar, e degradert, og brukes berre hvis vi ligg med to anker ætter kværainner.
Vi ha læst i ei bok som svogern tel han Bjørn Tverå ha skrevet. Gabriel og Inger ha seila over hav og igjønnom kanala, og har skreve bok om det her. I den boka læst han Stein at dem hadd oppsøkt ei havn som heita Marina Cey, som va ei perle sa dem. Ættersom vi no va i det området, fainn vi ut at vi sku gå dit. Ein trivelig plass, men mykje trafikk av båta som kom og gjækk. Vi tok oss ein tur med joilla, førr å sjå oss omkreng og gikk ein tur på land på Scrub Island Marina, som låg like atme. Her va det helle- flis-og marmorbelagt overalt, og det "lukta pænga", som skippertn sa. Det va ikkje akkurat båta av vårres årsmodell og størrelse som låg i havna der! Haha.
Snuppertn fainn ei ainna bukt på kartet, som heita Bar Key, dit hadd han løst tel å fær. Det va jo så tøfft navn. Men hvis han trudd at det va ein bar der, så tok han skammelig feil, haha! Det va ein fin ankerplass, men ikkje nå bar eller ainna teng av interesse.
Det e lite med minibanka rundt omkreng, på enkelte øye e det ingen, (sjøl om der e både butikk og resturang).
Vi va sløppe opp førr kontanta, og sætt kursn mot Road Town igjen. Den her plassn e hovedstadn på Tortola. Her mått vi vel få tak i både penga, ferskmat og "joillefuel", sånn at vi va klar førr å fær tel The Baths. Alt vart i ordn der, så no sætt vi kursn nordover igjæn. The Baths e kjent førr store kampsteina, grotte, fin strand og naturstia. Vi seila rett tel Baths, og la oss på ei bøye der. Men, vi såg at her kom vi tel å få problem med å kom oss på land. Det va kjæmpemykje "svell", og det va ikkje tellatt å dræg joilla opp på land. Den mått bettes fast i nån små bøye innmed land, åsså må man svømm inn den siste bitn. Førr det første syns eg det der såg skummelt ut, og førr det ainner har snuppertn fått "hekseskudd", og e heilt krokat. Eg va ikkje sekker på at det der va nåkka å sats på. Løysninga vart at vi gikk bort tel havna, slapp anker der, tok joilla inn i havna og taxi bort tel The Baths. Her betalt vi ein inngangsbillett, og starta "ekspedisjon". Da vi va kommen et støkke uti løypa, syns vi det vart mykje folk. Og enda meir vart det ætterkvært! Det vist seg at det va et cruiseskip, som låg utpå reia, som hadd tatt med seg sine gjesta på ekskursjon. Ikkje minner enn 200 støkka va der, som kom gåanes på rækka på stien, som veldresserte maur! Det sei seg sjøl at det vart nåkka venting fleire plassa, der stien va som smalest, eller der man mått kravvel seg igjønna små høl mellom de enorme kanpsteinan.
Apropo kravvel, det va jo trangt og lavt "puinn take" på mange plassa. Der sku vi nok ha vøre filma, der vi baksa oss igjønnom. Eg tjukk og lita, og snuppert med "skjeiv" rygg. Der va mykje stønning og utbrudd av ein ordflom som ikkje egn seg på trøkk, da vi sku passer de der områdan. Men, det va ein strålanes dag, og utrulig fine fotomotiv (se fotoalbumen). Så vi bi nok å husk den der plassn og.
Der vi låg førr anker, va det frøktele urolig. Det va mykje "rulling" om natta, så vi fainn ut at vi berre sku finn oss ein ainna plass. Ætter å ha drøkke kaffe ombord tel ein trivelig spanjol, Mark, drog vi opp ankeret og gikk tel Saba Rock, som ligg heilt på nordenden av Virgin Gorda.