Reisedagbok

CANE GARDEN BAY

På lørdagen tok vi oss ein tur på land, sånn at vi fikk ordna med heimesia, e-post osv. Så fainn vi ut at vi sku ta ein tur tel Road Town, som ligg på ainner sia av fjellknausan innaførr ankringsplassn her i Cane Garden Bay. Han Skippertn hadd vøre der også ein gang i tia, og hadd løst at vi sku sjå om vi fainn "Pusser's Bar". Der hadd han og han Frank vøre førr nån år sian.
Vi fekk huka tak i ein taxisjåfør, fikk avtalt ein pris og så bar det av gårde. Herremin kor bratt det va oppigjønna. Åsså kjør dem jo på "feil sia" her. Svengan oppi her e så knapp, at du ikkje kan sjå ka som kjæm, skikkelig "kyss-meg-i-ræva-svenga"! Lastebila mått rygg, førr å kom seg rundt, og sjåføran bruka hornet flittig, førr å varsku at dem va på tur rundt svengen. Snuppert'n førtællt at da han va den her turn førr nån år sian, så va det berre grusvei, og dem satt bakpå kassn av ein litn "lastebil". Ikkje nå rart at han hadd hjerte i halsn, både på oppover- og nedovertur!
Roadtown såg ut tel å vær ein ok by, men der va mykje trafikk og påtrænganes taxisjåføra. Målet med turn tel Road Town va i hovedsak å finn nåkka litteratur om øyen i området, og å besøk Pusser's Bar. Vi dura inn på et pittelite turistkontor, og fikk tak i nån brosjyra om øyriket. Deretter va det tid førr barbesøk. På tur bortover dit, vart det et par småstopp. Eg sammel på "fengerbølle" (fingerbøl), fra de førskjellige plassan vi har besøkt. Eg fainn ein butikk som såg ut tel å selg sånner, og mått jo inn der! Rett ved sia av va det ein ainna butikk som sælt kjola. Eg såg ein steike fin ein uttaførr, og mått berre inn der førr å kjøp den. Men no såg eg på kroppsspråket tel skippertn at det va tid førr å finn "vainningshølet"! Pusser's Bar neste stopp.
Den her barn va kjæmpekoselig, utav den der sortn med mørkebrunt treværk og små lyspunkta rundt omkreng. Vi bestillt oss kvær sin "painkiller", som va husets spesialitet. Vi hadd vørte advara om at den her mått vi berre drekk ein av, - det va vesst stærke saker! Juks og fanteri! Drammen va go den, men at den va så sterk va berre tull. Kanskje dem hadd glømt å ha i aille ingrediensan? Haha.
Ætter ei tid, fainn vi ut at vi sku sætt kursn heimover igjæn, og gikk ut førr å finn ein taxi. Det mått stå et eller ainna i panna på oss, førr ein taxisjåfør dukka opp som troill i æske, og lurt på om vi trængt skyss. Den her sjåførn la på prisn, med vel 10 %, i forhold tel det vi betalt tel Road Town. Det vart ikkje nå ekstra tips på den karn, det hadd han jo ordna sjøl. Nok ein spennanes biltur i bakka og svenga, men med ei fantastisk utsekt på toppen. Vel ombord i Paquita vart det ein "sundowner", før vi spist et bedre måltid med roastbeef, potetsalat og diverse.
I morrest våkna vi av at ein kar ropa uttaførr båtn. Vi ligg på ei bøya her, og det vist seg at her mått man betal "fee", førr å ligg. 60 US$ førr to døgn va no ganske dyrt, syns eg. Trur vi lægg oss førr anker næste gang, det e jo stort sett gratis.
Næste stopp førr oss , bi antagelig "The Baths" som ligg på sørenden av Virgin Gorda. Det her e ein nasjonalpark med kvite strender, store kampesteina, mange grotte og supert snorklingsområde. Her e det og lagt opp tel naturstia, der man får opplev de fantastiske skulpturan som e laga av naturn. Bi sekkert ein fin opplevels!