Reisedagbok

ANTIGUA

Steike det e arti at det e så mange som e inne på sia vårres å læs, og ser på bildan i fra turn. Åsså e det jo ekstra arti at folk lægg ei hælsning i gjæsteboka også. Takk ska dokker ha!

Jauda, på tirsdag starta vi videre. Fra "sukkertoppen" gjækk turn videre tel Pointe a Pitre på Guadeloupe. Det va motvind og bølga, så det vart kryssing og motorseiling.
Vi hadd tenkt å gå igjønnom den kanaln som del Guadeloupe i to (vissta du førrestn at Guadeloupe ser ut som ein sommerfuggel, når du ser øya på kartet?). Men, det vist seg at dem hadd stengt den her kanaln akkurat den her sesongen, førr å gjør reperasjona på ei av bruen over kanaln. Det vart heller ikkje nåkka besøk tel vainnfallan, som eg hadd håpa på. Det regna rett som det va, og tåka hang langt nerover fjellsien. Dessutn regna vi med mykje mygg og jævelskap, så vi droppa det. Dokk ha kanskje læst tidligar, kor "bobblat" skippertn bi ut av de der stekkan. Det va jo typisk, førr oss, å ha uflaks med planan! Vi hadd jo ikkje gådd oppover dit, hvis vi hadd vessta det der. Jaja, ikkje nåkka å gjør med det. Vi tenkt vi kuinn kos oss litt inni byen, og tok ei taxi dit. Der va det næst ikkje ett mænneske i gatn, og vi lura på om ikkje butikkan va åpen på formiddagen, kanskje? Neida, her va det karneval på gang, så butikkan va stengt i heile 3 daga! Haha, eg holdt på å flir meg førderva. At det går an å ja sånn uflaks! Men, vi fainn no ein cafe med wifi, så vi fikk no i aille fall sjækka e-post og værmelding. Etter å ha vandra litt omkreng, fainn vi oss ei hamburgersjappa, og tok lunchn der. Gledn va stor førr skippertn, han e jo så steike gla i hamburger og chips! Dagen va redda førr hans del!
Etter to daga i Pointe A Pitre, tok vi laust igjæn og gikk rundt øya. Sørover først, så litt vest før vi igjen va på nordovertur. Vi gjækk inn i ei bukt medt på Guadeloupes vestsia, førr å slæpp anker førr natta. Det vart snart mørkt, så hvis vi sku anker førr natta, så vart det den her muligheita, i bukta Anse la Barque.
Vi va enig om å start grytidlig næste morra, no va målet Antigua. Det va fin vind, så vi kuinn stå oppover på ett lægg. Det må seiest at det va nåkka bølga ifra sia, så vi fikk oss stadig vekk ein kalddusj.
Vi kom hit tel English Harbour på Antigua i 5-tia på ættermiddagen. Her låg det mange seilbåta, men vi såg at det kuinn vær plass førr oss ganske nært stranda. Vi strena rett innoves, slæppt ut anker, bakka og fainn ut at her satt vi fast! No vis det seg at vi antagelig ha ankra oss fast i ein kjætting, som han Admiral Nelson og co antagelig ha læmna her rundt 1800-tallet. Vi hørt at det skrapa, da ankeret fæsta seg, så det kan no hend at vi må ha hjølp av dykker når vi ska fær herfra! "Allways look at the bright side of life", e vørtn eit motto førr oss.
I går fainn vi ut at no va det på tide med nåkka fysiske utskeielsa, det ha vøre mykje late daga. Snuppertn lura på om vi ikkje sku ta oss ein tur oppå Shirley Heights, ein utkikkspost som ligg ca 500 meter over havet. Det va ca 1mile opp dit, ætter ein sti som kuinn sammenlegnes med å gå i jungeln. Eg va ikkje så særlig høg i hattn, og va heile tia på skarp utkikk ætter slanga. Det e næmlig de værste skapningan eg veit om! Men det gjækk berre bra, og vi kom oss opp, ætter mykje pæsing og svetting, kondisn e nok ikkje nåkka å skyt av, ætter et halvt år i båtn, haha.
Oppå toppen va det ei fantastisk utsekt over English Harbour, Nelson's Dockyard Marina og Falmouth Harbor. Der oppe va det musikk, boda kor man kuinn kjøp souvernira og ein restaurant. På søndagskveldan bruk det å vær grilling og musikk der oppe, men eg må berre sei, at ingen ha fådd meg tel å gå den der stien ætter mørkets frembrudd. Da hadd det vørte taxitur førr min del i så fall!
Da vi kom ned igjæn, vart det lunch på strandresturang. Når vi no va i siget, kanskje vi sku ta ein tur på ainner sia av bukta, førr å sjå på det gamle fortet, Fort Berkely, som ligg der? Sånn vart det, så da kveldn kom va det godt med ein dusj og full avslapping med DVD -film.
Vi har fleira ganga på turn trøffe et koselig par fra Danmark, Hanne og Poul. Dem møtt vi igjæn her, og har hatt det trivelig i lag med dem også. Ho Hanne traff vi i dag igjæn, da vi kom telbake fra fortet. Vi va næmlig der i dag også, førr å sjå på ein seilregatta som starta rett uttaførr der. Det va 50-60 båta, som sku seil om kapp. Tøfft å sjå så mange båta, som nærmest sloss om å ligg nærmest startlinja, når startn gikk. Det va nok mange som hadd skikkelig adrenalinkikk i den der fasn av seilasn!
I morra ska vi fyll vann og diesel, før vi utforsk kystn på vestsia av øya. Kanskje finn vi nån fine ankerplassa der oppigjønnom. Eg har ein fjærn slektning fra USA, som ska vær å seil i området British Virgin Island, siste uka i Februar. Han tok kontakt på e-post, og lura på kor vi va hen i den tia. Kanskje prøv vi å vær der oppe, sånn at vi kan træff han. Det ha no vøre trivelig å hælsa på han. Vi får sjå ka det bi tel.
I den her siste uka, har det regna ein del innimellom. Men, temperaturen e jo kjæmpefin, så man kan ikkje klag. I dag ha det vøre steiksol igjæn, og eg må berre sei at eg e sjæleglad førr at det e vind kvær dag. Ellers ha det ikkje vøre mulig å opphold seg i sola.
No ska vi ta jolla og ræs inn tel vaskeriet, førr hent klesvasken. Åsså får eg jo lagt ut det her på heimesia med det samme.
Ha ei fin uka!