Reisedagbok

GUADELOUPE

På fredagen troppa vi opp hos tannlægen, men vi hadd bange anelsa og va skeptisk, der vi gikk oppigjønna trappen tel tannlægekontoret, skippertn med tainna i ein plastpose i lomma. Medt oppi trappoppgangen låg der ein diger hundskjit, og det stanka førferdelig! Nån hadd strødd litt sand over gærnskapen, men det her lova ikkje godt. Væggan va avskalla, og der såg skikkelig skjetnt og trasig ut. Vi såg førr oss ein tainnlæge a la sur Franskmainn, med forhistorisk tannlægeutstyr, som gestikulert og prata ein heil masse Fransk, som vi ikkje førsto bæra av! Uttaførr tannlægekontoret sto det berre ein person og venta, men det rydde fort på med fleire, og vi va gla førr at vi va tidlig ute, sa det vist seg at her va det "først tel mølla" prinsippet som gjaldt. Ingen timebestilling der i gårdn. Tannlægen kom ruslanes 40 minutt ætter at han sku ha åpna, men endelig kom no vi inn på venterommet. Snart va det skippertn sin tur. Eg såg på han at han va nåkka skeptisk, og spurt om han villa at eg sku vær med inn. Han rætta seg opp, drog pustn, sætt ut brøstkassa og gjord seg "tøff i tryne". Neida, eg sku berre vent der, det kom nok tel å gå bra. Ætter 4-5 minutt kom han ut igjæn, blid som ei sol. Det der gikk berre godt. Tanna va sætt på igjen, og det bæste med heile greiern va at han tainnlægen ikkje sku ha nåkka betaling førr jobben. Han va President i marinaen, og syns det va ok å gjør ein go gjærning førr ein "sjøulk"!
Vi for telbake i båtn å slappa av litt, det hadd jo vøre to morra, kor vi hadd stådd opp længe før hanen gala! Plutselig vart vi oppmerksom på at nabobåtn ropa tel oss. Det vist seg at det va ei dama som hadd fått motorstopp på jolla, og dreiv utover mot storhavet. Naboan hadd ikkje jolla si ute, men det hadd vi, og dem lura på om vi kuinn forestå ein "redningsaksjon"? Skippertn hoppa i jolla, fikk starta motorn og la av gårde. Det gikk heldigvis bra, han fikk nådd ho og tok ho på slæp innover tel land igjæn. Ho dama va no nåkka skjælven, ætter den der opplevelsn. Vi va enig om å ta ein tur på land igjæn, førr å
sjækk værmeldinga. Den såg ganske bra ut, så no begynt vi å snakk om å seil videre.

Utpå dagen starta vi ut fra Fort de France. Vi seila rett over fjordn, og gikk langs land atme Anse Mitan og Anse A L'ane. Vi seila videre tel Grande Anse Ad'arlet. Steike mykje feskeutstyr langs land der, så det va berre å hold skarpt utkikk. Der slapp vi anker og overnatta. Vi va ikkje på land, vi berre kosa oss i båtn.
Lørdag seila vi nordover igjæn, no til St. Pierre. Vi va ikkje sekker på om vi mått sjekke ut før vi sku videre, og tenkt å sjekk med turistkontoret der. Men der va det stengt, så det vart vi ikkje nå klokar på. Det vart cafe, internett og litt proviantering(småtteri), før vi for telbake tel båtn førr å lag middag. Han plystre ke dårlig dem e å prat Engelsk her, heilt utrulig når det krala med turista overalt!
Før middag kom skippertn med et forslag. Kanskje vi berre sku start videre no i kveld, og seil heilt opp tel Guadeloupe? At vi berre sku "hopp over" Dominica. Det villa jo sei at vi tok et "godt jafs" længer nordover. I tellægg va det meldt at vindn sku drei, næste ættermiddag, og da villa vi få den rett imot! Enda et poeng va det jo at da va vi igjen i Fransk sone, så da løyst vi det der med utsjækkinga og. Vi vart enig om å gjør det sånn, og ætter middag starta vi.
Ætter 15 timers seilas ankom vi ei lita bukt, Pain de Sucre (sukkertoppen), på sørenden av øya Terre D'en Haut. 16 seilbåta er ankra opp her. Vi slapp ankeret, og satt fast med ein gang. Eg ska sei deg at vi e vørtn go på den der ankringa!
Det vart nåkka underholdning her, da det va ein ainna båt som og sku anker. Han dura inn i bukta med god fart, reiv gearet i "bakkingsposisjon", og begynt å slæpp ut ankeret. Veit ikkje om han syns han kom førr langt ut, men kan peisa no på innover igjæn, med ankerkjættingen uinner båtn. Eg venta berre på å hør nå ulyda idet propelln traff kjættingen! Nei, han hadd nok englevakt, førr det gikk bra. Men, han va nok ikkje fast den der karn. Han drægga, og kom nærmar og nærmar oss. Ætter mange nye førsøk, uten å lykkes, strena dem ut av bukta og vart borte. Men trur du ikkje dem kom telbake ætter ei stund! Da hadd dem henta seg et nytt anker (i byen?), og sku no ha to anker. Det der siste ankeret lasta dem i gummibåtn, med tau, kjætting og det heile. Han stakkarn som sku ro ut det her, og betta tauet fast i den kjættingen, hadd glømt at han hadd tauet på feil sia. Han slapp ut anker og kjætting. Kjættingen rasa ut, og tauet gjord at mainn holdt på å dætt ut av jolla, han hadd jo tauet på ainner sia av seg sjøl! Jolla sto på høgkant, med motorn i været, og vi va sekker på at han der karn va døtte i vainnet. Neida, han klora seg fast som ein frosk på eine sia av jolla. Det va et komisk skue, berre synd man ikkje fikk seansen på film!
I Bequia kjøpt vi et "Rukna-anker", som vi vart anbefalt av eiern på ein båtbutikk. Det der ankeret e berre heilt supert! Det græv seg ned sånn som det ska, og vi ha lie trygt overalt, og ikkje drægga ein halvmeter sian vi begynt å bruk det. Men, no ska det seies at skippertn bruk å sjækk at ankeret ha sætt seg fast. Da tar han på seg dykkermaska og snorkel og hiv seg i gummibåtn. Eg ser berre i føttern på han der han hæng over kantn på jolla. Ha no berre venta på at han sku få overbalanse, og ploms uti vainnet, meir enn ein gang!
Rett rundt "nøva" her ligg Bourg de Saintes, kor sjølve "byen" er. Området her heit Iles des Saintes, og ligg under Guadeloupe.
Nord førr oss ligg sjølve Guadeloupe, og her er det ein kanal, som del øya i to. Man kan gå den her kanaln med båtn, og komme ut på nordsia. Kanskje sku vi fær den veien? Vi får sjekk forholdan, og sjå på vær og vind før vi bestæm det..
I dag, mandag, vart det tur tel Bourg de Saintes med gummibåtn. Mykje bølga og det skvætta godt. Ættersom det va morsdag i går, slo skippertn på stortromma og invitert på middag i dag. Det vart 3- retters med vin og greier, på en koselig resturang heilt nere atme vainnet.
Vi rusla litt rundt omkreng, før vi tok jolla telbake tel bukta atme "sukkertoppen", og va endelig ombord igjæn. Skippertn ha invitert på kino ombord, lur på om det e med pop-corn og?
Førrestn, skippertn e overgjett over kor mykje feils lanterneføringe det e. Ikkje nok med at det e mykje feil, det ser og ut som at det e om å gjør å ha mykje fancye lys både i toppen av masta og akterut. Ikkje greit å "læs" ka slags lanterneføring båtan har når det e sånn!
Regn med at vi går videre nordover i morra. Da bi det nok tel at vi går i nærheita av den der kanaln eg snakka om, og slæpp anker der, mens vi undersøk forholdan.
Ship ohoi!