Reisedagbok

SLIPSETT I TERYLL BAY

Hei folkens.
Sist eg skreiv nåkka her på heimesia, så glømt eg å nævn et par episoda. Det e jo sånn, at før vi starta på turn vårres, så bygd snuppertn ny dasstank tel Paquita. Den vart no både tidkrævanes og dyr, men det va no den saken. Det eg sku førtæll e at det e no ikkje aille som har de der "dassfasilitetan" i ordn. I Bequia låg det ein båt atme oss, og dem va ikkje akkurat beskjedn. Ho eine kvinnfolket som va ombord, berre slang seg utom rekka, holdt seg i vantan, sætt speinntak mot skutesia og pessa rett i vainnet! Eg ska sei deg at ho hadd kontroll på den der strålen! Rett ætterpå va det ein av karan ombord som følt trangen tel å kvitt seg med nåkka "avfallsstoffa". Han berre hang ætter armen, som ei apekatt, bake på båtn, skjeit seg ferdig, og skvætta litt vatn i ræva før han klatra ombord igjæn. Snakk om å va oblyg! Ska lur på om dem aldri har hørt om "siri'a"? Det va vesst fleire enn eg som fækk hakeslæpp....
Litt seiner på dagen kom det ein stor flott seilbåt, som ankra rett atme der de "oblyge" hadd lie. Mainnskapet ombord i den her båtn va av det "finere slaget", som drakk årgangsvin med sprikanes fengra og som skifta antrekk tel middag (telberedt av egen kokk ombord). Sku lur på korsn dem hadd reagert hvis dem ha vøre vitne tel de "oblyges" dassfasiliteter! Haha.
Eg førtælt i forrige innlægg at han skippertn dukka uinner båtn. Tidliger når han sku uti vannet, hadd han hoppa fra båtn. Men det e det slutt på. Siste gang han hoppa uti, feilberegna han litt korsn han landa. Han sku no gjær et "kromspreng", sprælla og sprika med føttern i det han hoppa, utn å tenk på ke det va slags kroppsdela som traff vannet først. De der edlere delan (som ætter skippertn sitt utsagn e vørtn nåkka "nedsegen"), traff vannskorpa først, nåkka som resultert i nok ein traumatisk opplevels førr skippertn. Eg sto jo å såg på gærnskapen, og skjønna ikkje kofførr det tok sånn tid før han kom opp igjæn. Hadd han svimt av? Neida, det va berre det at det va vanskelig å svøm opp tel overflata, med begge heinnern plassert rundt "edelsteinan", vart det svara da eg spurt om det der. Så,- når det no ska bades fra båtn, e badestigen i flittig bruk! Som dokk skjønn, så har vi det ikkje akkurat vantrivele ombord. Her e stadig episoda som før tel at vi får oss mang ein go latter.
Vi kom tel Terryl Bay på øya Carriacou på tirsdagen. Vi hadd fått lovnad på å kom opp på slip på torsdag, og hadd løst å vær her i god tid, førr å sjækk fasilitetan. Vi va oppå "boatyarden" førr å snakk med folkan der, og fikk den infoen vi va ute ætter. Utpå ættermiddagen kom Hanne og Poul innom her. Dem har vi trøffe mange gang tidligar, og det vart ein trivelig kveld med resturangbesøk og påfølganes "night - cap" ombord i Paquita. Næste dag for dem videre, dem sku plukk opp nåkka folk på Sant Vincent, som sku vær med dem et støkke.
Fredag kveld va vi på ein plass som heita "Lambi Queen". Der e det stealband-musikk kvær fredag, og det der villa vi ha med oss. Dæsken ta førr ein opplevels! Dem va rætt og slætt "dritbra", som vi sei heime. At det e mulig å få tel så fænganes musikk, berre med oljefat som instrumenta. Eg va heilt fasinert! Der va tjokfullt av folk, det sto tel og med masse folk utpå gata og dansa, - fantastisk!
Tel min store førskrækkels oppdaga vi at vi ha fått kakkerlakka ombord. Dem e ikkje stor, men herremin så uapetittelig og lite arti å ha som "leieboera"! Den første oppdaga vi i oppvaskkummen, ein kveld vi va på tur å lægg oss. Eg ha hørt at hvis man først har en kakerlakk ombord, e det som oftes sånn at der e fleire. De der "smådjævlan" gjøm seg om dagan, og kjæm ikkje fræm før det bi mørkt og stille i båtn. Dem e gla i søtsaker, melvara og fuktigheit. Skippertn vart redd førr at de der karan sku ha telholdsplass i godteriavdelinga hans, at beholdninga der sku ha vørte nåkka redusert. Alle skap og hylle, der det va tenkelig at de der småjævlan kuinn ha fløtta inn,(og kanskje lagt ægg) vart tømt, vaska med desinfeksjonsmiddel og behørlig spraya med "kakkerlakk- middel". Kakkerlakkfelle hadd vi kjøpt allerede på Portugalkysten, så no va det berre å leit dem fram. De der fellen sætt vi fræm i bysse - avdelinga om kveldan før vi lægg oss. Så langt e antallet av uønska leieboera redusert med 6. De her karan ska ikkje få benøtt seg av fasilitetan her ombord nåkka længe, den saken e klar!
Vi e no kommen opp på slip, og sprekka i båtn e inspisert av Edwin, som har mykje kunnskapa på området. Den der sprekka va mykje mindre enn antatt, så det vart jo ei go nyheit. Materiell og bunnsmøring e bestillt, og kjæm i morra. Arbeidskrafta her e bellig, så vi har sætt bort arbeidet tel de her karan som arbeid i boatyarden. Imens kan vi berre kos oss, og utforsk resturangan og området omkreng her. Men, vi har jo litt småpusk å hold på med allikavæl. Nåkka ska syes på symaskinen, gummibåtn ska reingjøres (mykje "groe" på den også), klea ska vaskes, rydding inne båtn, men førr det meste kos og ein litn sundowner utpå kveldinga.
Vi regn med at vi kjæm på vannet igjæn uti uka som kjæm. Har snakka om å fær innom Tobago Keys, før vi fær telbake tel Bequia et-par daga. Det kjæm no litt an på værmeldinga, ka som bi næste stopp, egentlig.
Både i går og i dag har det regna på formiddagen. Men allikavæl vis gradstokken 27 grader,og sola kjæm opp utover dagen. Det e no litt av ein kontrast tel gradern heime. Eg snakka med ho Veronica, som bor på Storforsheia, her om dagen. Der va det 24 minusgrader, og det bi jo ein førskjell på vel 50 grader. Rart å tenk på.
Han Stein snakka med han Eirik (brorn) i går. Han berre sa at vi mått ikkje vær så gærn å kom heim, der va det ikkje væran! Nei, da mått eg heller få skippertn på trua tel å lær å strekk og sy, sånn at han ikkje savna snekkerbodn i kjellern på Stigen så mykje. Og så meint han at ættersom eg hadd fått sånner rastaflætte, så kuinn jo berre eg start opp med å spæll på oljefat. Han syns han såg meg førr seg, med ein "joint" i munnvika og kor eg dælja laus på de der oljefatan.
Skippertn ha no trødd seg ein tur i området, og ser at her e arbeid førr han og, hvis vi sku no bestæm oss førr å bi her. Han sa at det ikkje ser ut tel at dem har elektrikera her, ledninge og tvilsomme innstallasjona e det overalt, så her kuinn vær mykje å grip fatt i.
Ok, nok førr den her gangen. No ska vi gå å ta oss ein lunch!
Førtsættelse følger! Ha ei fin kommanes uka, folkens!