Reisedagbok

JULEFEIRING.

Ja, i år vart det asså ei annerledes julefeiring. Eg kjent at det va litt vanskelig å få julestemninga på plass, sjøl om vi spælla julemusikk mens vi holdt på med juleforberedelsan. Det va leksom nåkka som mangla! Kuinn det vær "pluttisan" mine? Eller va det julegrantenning og snø? Eg fikk ikkje heilt tel å kom i det der julemoduset, som vi e vant med heime.

Men, vi hadd ei fin julefeiring uansett. På julaftn kom det melding på "den norske kanaln", på VHF'en, med informasjon om julefeiring førr de norske seileran som ligg her på Bequia. Klokka 12 på dagen va det "mønstring" på stranda, her sku det vær olympiade, med øvelsa av førskjellige slag. Vi va ferdig der i 2-tia, og da va det telbake tel båtn førr å slapp av litt, før skifting tel julemiddagen. Den sku også foregå i lag med seileran, og det va ca 60 støkka som hadd meldt seg på tel det der. Vi møttes på en resturang på stranda klokka 4, betalt ein sum, og fikk der  "all inclusive". Herlig grillmat og mange trivelige menneska. Utpå kveldinga for vi telbake tel båtn, førr å åptn julegavan. Det va mykje fint, - og nøttig undet juletreet, og det heile vart ei fin avrunding på julaftn.

Neste dag tok vi med oss svømmemaske, snorkel og svømmeføtter og for bortpå stranda. Eg hadd jo ikkje prøva å snorkel før, men det va jo KJÆMPEARTIG! Etter nån tima der borte, kjørt vi telbake tel båtn, og laga middag! Juleskinka sto på menyen. Den vart kjøpt på ein delikatessebutikk her, og va importert fra Sverige! Dæsken ta det va godt! Med grønnsaker, "ordentlig" brunsaus og tyttebær, nydelig!

Apropos mat vi e vant med tel jul: Trur du ikkje at vi va så heldig å få rulla tel jul! Siv og Bjørn på Hakuna Matata førært oss ein flott rulle-bit! Herremin, der va jula sekra førr min del i alle fall. Vi hadd jo baka vainnkrengla, så det vart heilt perfekt. Nydelig frokost på julaftn!

Det vart ikkje nå seinkveld i går, vi sku stå opp tidlig førr at han Terje sku reis heim i dag. Ferga sku gå herfra kl 07.30, så vi mått opp i 6- tia! Vi vart med han tel St. Vincent, ca ein times fergetur herfra. Han Stein ha nættopp rengt han, og alt va ok. Han berre venta på å få gå ombord i flyet snart.

Vi e no kommen telbake tel Bequia førr nån tima sian, og akkurat no sett vi i skyggen, på ein resturang, og nyt ein rom - punch og trøkk litt på Ipad'n. Gradstokken vist at det va 31 grader i Cockpitn og 28 grader i vannet! Rart å tenk på at det e 15- 20 minusgrader heime! Kanskje bi det litt snorkling igjæn litt seinar, vi får sjå.

Vi har ikkje bestemt oss enno førr når og kor vi ska fær ætter å ha vøre her. Vi må berre sei som sant e, at vi stortrives her. Folkan, de "innfødte" e kjæmpehyggelig og hjølpsom, og her e ingen pågåanese selgera. Fine strender og behagelig temperatur, må man kuinn sei at det e og. Sku ikkje førbaus meg om vi bi her ei stund tel!

Ha ei fin romjul, folkens!