Reisedagbok

I STARTGROPA

Ja, no e vi straks klar tel å kast tampan, med kurs mot Cape Verde. I morra e det mandag, og da regn vi med at vi kommer oss av gårde. Han Terje kom ombord på onsdagen, og har trødd omkreng her som ein "værsjuk mons", og lura på om vi ikkje sku start snart! Men no bi det, - endelig! På onsdag leid vi bil, sånn at vi henta han Terje på flyplassn om kveln. Klokka va nestn halv ett før vi va ombord, så det vart berre ein night-cap, før vi stupt tel køys. Vi mått opp høvele tidlig næste dag, førr vi hadd ein avtale i Las Palmas utpå formiddagen. Han Terje vart med tel Las Palmas, sjøl om han va nåkka trøtt i "ansektsfjæse", etter ætter ei lang reisa.

Men han sku ha vøre filma, der han satt, stor i auan ætterkvært og med ei salig glis om munnen. Han hadd aldri sett ein palme i verkeligheita, og va bra fasinert av dem, i tellegg at han vesstnok syns det va behagelig å ikle seg shorts og t-skjorta istedn førr "ullunderklea".

Vi har plagdes med å få tel å hent værmelding via satelittelefonen. Men så læst skippertn om nåkka som heita "Red box", og fainn ut at det kanskje va løysninga på det her? Boksn vart bestilt og vi avtalt å kom tel Las Palmas førr å hent den. Vi traff han Ed, som vi hadd hatt kontakt med på e-post, fikk et "lynkurs" i korsn vi sku bruk den. Men, han godeste Ed va bra stressa, og lira utav seg ein heil masse inførmasjon på to minutt, så skippertn og eg va egentlig like klok ætter den der seansen. Men, vi pakka boksn, kabla, simkort, antenna og alskens greier i sekken og luska derfra. Sku tru om vi sku klar å få det her tel? Det vart handla litt meir utstyr tel båtn, før vi kjørt telbake mot Puerto Mogan igjæn. Vi hadd ein stopp i Porto Rico, førr å hent biminien hos seilmakern. Dessutn mått vi hent klea på renseriet. Det e ikkje vaskemaskina telgjengelig her, så det vart jo litt tungvint.

Neste dag jobba han skippertn stort sett heile dagen med å få den der "Red-boxn" i dreft. Det kom smått nån kraftige ord og uttrøkk fra den der kantn, men han fikk det tel! Den der flenke "handyman" min! Men det må seies, at hittel så ser det ut tel at det der va nåkka oppskrytte greier. Det vart sagt at signalalan sku bi så mykje beire med den der antenna og greier, men det vil no vis seg. Tel no e vi ikkje nåkka imponert. Ellers va det marked igjen her i går, og det krala med folk. Det e tykje mange resturanga langs havna, men aille va stappfull store dela av dagen. Traff Eva og Birgith fra Valle Marina, og vi kosa oss i finværet. No e det mykje som e ordna tel overfartn. Så da må eg tru at vi begynn å bi klar. No ska vi handel siste rest av matvara (ferskmat), sjekk værmelding, fyll opp med diesel og vann, og gjør opp førr havneleia. No e det sånn at Paquita e ganske tungt lasta, så det bi no spennanes å sjå om vi flyt, når vi kjæm utpå. Neida, eg tuilla berre. Vi va utpå havet ein tur i går, og vi flaut! Det gikk berre godt!

Vi veit ikkje om vi får nåkka internetttelgang på Cape Verde, så i værste fall kan det bi fleire uke tel eg får skreve nå meir her inne. Da får dokk hør om overfartn, korsn det ha vøre. Eg førr min del har jo ikkje vøre så lenge utpå før, så eg e spent på korsn det bi. Ned tel Cape Verde tar det ca ei uka. Derfra og tel Caribien tar det ca tre uke. Så førhåpentligvis e vi fremme der før jul! Hvis du sku ha løst tel å send oss ei melding på satelittelefon, så må den sendes som ein e-post fra datamaskinen.

I adressefeldet skriv du da : 881622476675@msg.iridium.com Det går ikkje an å send bilda, kun ei melding. I fall eg ikkje får skreve nå meir før jul, så vil vi ønsk dokk aille EI REKTI GO JUL OG ET GODT NYTTÅR! Ship o'hoi!!!