Reisedagbok

NAZARE -PORTO SANTO

Vi starta fra Nazare onsdag morran ca halv ti, og sætt næsn imot Porto Santo. Fann ut at vi sku legg turn via "skjærgårdn", som dem har her uttaførr Portugal. Den her skjærgårdn består av heile 3 øyer (som vi såg)! Vi gikk på utsia av de her tre øyen, og her va det ikkje mykje muligheit tel å gjør strandhøgg. Fjellan gikk rett neri vannet, og brenningan slo oppover bergan.

Det va lite vind tel å begynn med, men det auka på utover, spesielt etter at sola hadd gått ned. Vi låg på 4,5 - 5,5 knop, med et pittelite forseil! Det vart og mykje lyn og tordn, og kvær gang det "blitza", smila vi det finaste vi kuinn, haha! Utover ettermiddagen, kveldn auka det på med trafikk ettersom vi kom i leia førr båtan fra og tel Gibraltarstredet (se bilde). Da va det heilt supert å ha AIS'n. Førr dem som ikkje veit ka det e, kan eg sei at det e et slags instrument som send og mottar signala tel/fra ainner båta som har det her utstyret, sånn at vi "ser" kværainner i kartet. Store båta e pålagt å ha det her utstyret, men det e jo ikkje alltid at dem følg så godt med, de der mainnan oppå brua, såvi syns det e kjækt å kan følg med sjøl og e storførnøgd med den her innretninga. Men, det e jo og mange feskebåta i det her området, og dem har ikkje AIS. Vi har kartprogram på Ipad'an vårres, og dem bi mykje bruka i forhold tel det å sjå båta som har AIS ombord. Vi har og sett at det e mange av dem som ikkje har navigasjonslys heller. Så da e radarn super å ha. Den send jo ut en slags stråle. Når den her strålen træff nåkka i nærheita av oss, så send den et ekko telbake tel ein skjærm, som vi har ombord. På skjærmen ser vi da ein svart prekk, og sånn kan vi feks. oppdag ein feskebåt.

Neste dag va det også ganske rolige forhold på formiddagen, men det auka på utover dagen. Delfina dukka stadig opp, og holdt oss med selskap korter og længer perioda. Vi såg også, to ganga faktisk, skilpadde som låg oppi vannflata. Det regna innimellom, og va mykje bølga og urolig hav. Eg satt i cockpit'n og ant fred og ingen fare, - plutselig fikk eg ein stor bølge over meg, og eg vart søkkblaut. Ingenteng av det eg hadd på meg va tørt, tel og med trusa va søkkblaut. Man kan vel trygt sei at eg på ein måte vart "impregnert" med saltlake. Masse vatn i cockpitn, det kom også nåkka vann ned i båtn, ettersom luka selvfølgelig va åpen! Skippern låg å kvila seg, men hørt lydan og "plasket", og spratt opp. Han lura selvfølgelig på ka det va som skjedd! Det e mange utfordringe ombord når det e så urolig. Berre det å kok kaffevatn e ei utfordring, så matserveringa bi deretter. Det går mykje på suppe og nudleboksa under sånner førhold. Man bruk utrulig mye energi, berre på å hold seg fast, og det å hold balansen. Vi merka at vi vart mykje trøtt, men det va jo ikkje så heilt enkelt å søv heller, når det va så urolig.

Vind og bølga va det om natta, og også næste dag. Eg mått no sei tel skippertn at eg kjent no at eg begynt å bi lei av de her bølgan, som slettra båtn hit og dit heile tia! Han va no enig i det, men dessverre såg det ikkje ut tel ainna enn at vi kom tel å ha det sånn heilt tel vi kom fram i større eller mindre grad. Terje, Berith & Frank ha vøre super, og sendt oss værmeldinge på satelittelefon. På den måtn holdt vi oss oppdatert i forhold tel korsn det villa bi, de dagan vi va utpå. Eg håp vi træff nån som kan vis oss korsn vi sjøl kan last ned værmeldinge tel satelittelefon, når vi e på havet og ikkje har internætt telgjængelig. Vi seila med berre ein litn snepp av forseilet oppe, på størrelse med et halvt lommetørkle, og allikavæl hadd vi ei fart på 5,5 - 6,5 knop. Sola va fremme innimellom, men ganske mykje mørke skya. Ettersom det ha vøre mykje sjøskvætt og bølga over båtn, har vi sett at det kjæm inn vanndråpa histn og pistn. Det e nok ikkje aille plassan det e "vanntett", men heldigvis e no der her over vannflata. Haha! Nydelig måneskinn, fullmåne i kveld, og havet ser ut som bølganes sølv. Det e berre vakkert, og vei på en måte opp førr enkelte minner artige teng.

Lørdagen va det og mykje bevegelse, men no va sola kommen fram og det va deilig å sett i cockpitn. Vi har føinne ut at det går ca 2,5 sekund fra båtn gyng fra eine sia tel den ainner sia. Det vil sei at på et minutt har vi gynga ca 25 gang, på ein time ca 1500 gang. Hvis man fortsætt å regn på det, kjæm vi fram tel at på 3 døgn kan det bi opp tel 100.000 gang, sånn som vi seil no, med vind bakanifra og litt forseil. Vi syns ikkje det e nåkka rart at vi føl oss nåkka "rar i kroppen", og at vi har gangspærra på plassa kor vi ikkje vissta at vi hadd nå muskla! No trur eg at vi har ein vess førståelse av korsn det kuinn ha kjentes å bi putta i ei Colaflaska og heve på havet. Eg hadd koka kaffevann, og fann ut at eg sku varm vattn tel koppvasken i samme slængen. Plutselig kom det ein større bølge. Lokket på kasserolln spratt av, og kokanes vatn kom fykanes. Eg va uheldig, og fikk nåkka nedover det eine låret. Dæsken ta, det her e skumle greier! Heldigvis hadd vi isposa ombord, så eg fikk kjøla ned gærnskapen. Men, blæmmen va ikkje tel å unngå, så no e det fokus på lufting og rensing tel svinerie e grodd.

No e det ca 100 nautiske mil igjen tel Porto Santo.Nydelig vær, og fin seiling berre på forseil. I dag vart det full middag med både potet og grønnsaker. Det begynn no å bi nån daga sian sist vi spist "ånkli" middag. Det va deilig! Vi moillkosa oss i det fine været, og toppa det heile med Irish coffee til dessert. Nei, vi veit då å kos oss, så snart anledninga byr seg! Men,- det ska seiest at det e skippertn som har stådd førr vannkokinga i det siste. Vi fikk oss ein tankevækker, og heretter bi det kun koka vann i kjele med helletut! Når vi starta heimanifra, såg vi på alle de der medisingreiern vi hadd stabla i skape på badet, og vi berre resta på høve. Men, no e vi glad førr at vi hadd de der isposan, pyriseptvatne og kompressan ombord. Så no bi det å kjøp nytt, og ha på lager, i fall.........

No e vi vel framme i Porto Santo, som e ei øy litt nord førr Madeira. Det her e ein koselig plass. Ikkje før stort, men heller ikkje førr lite. Vi kom hit i 6- tia på morran, det va enno mørkt, så vi slapp anker uttaførr moloen og venta der tel det vart lyst. Så tok vi kontakt med havnekontoret på VHF'en, og vart tatt imot og henvist plass da vi kom inn. Innom både toll og havnekontor. Vi snakka om at det e litt pussig at havnen ikkje bruk det samme skjemaet førr innsjækking. Det må jo ha vøre mykje enklar førr alle parta?! I går vart det den sedvanlige runden med klesvask, opprydding, bytur og middag. I dag e det atter brødbaking og reperasjona på agendaen. Skippertn merka i går at ikkje alt va så det sku vær med gearet. Turtallet på motorn va førr høgt, og det va vanskelig å få båtn i og ut av gear. No har han demontert "halve båtn" førr å kom tel gear, vire og det der greiern. No e hendeln/spaken tel gearet plukka i småbita, og ligg utover bordet her i cockpitn. Eg e no spent på om aille delan kjæm på rett plass igjen. Men som eg har sagt før, skippertn e ein handyman, og får nok tel det der også, kjenn eg han rett. Hvis teng bi i ordn, og hvis værmeldinga e med oss, så bi vi å fortsætt tel Madeira i morra. Dit e det berre ein dags seilas, og no e vi vørtn så "dreven", at Pytt, pytt, det e jo ingen teng, haha. Ja, dokk får ha ei fortsatt fin veka, folkens. Dokk bi nok å få hør meir i fra oss.