Reisedagbok

OG DAGAN GÅR.......

I går rmorrest våkna eg av at det regna, og eg lokka att luka i forpiggen. Søvna igjen, men våkna igjen av at det regna på morrakvestn. Vi stod opp, og det va søkkvått i cockpitn.

Frokostn vart inntatt under dekk, førr første gang på lang, lang tid. Men, det lyst opp utover formiddagen, og vart berre vakkervær igjæn. Det ha nok gjort seg med litt meir regn, det e heilt knusktørt overalt, og vi hør stadig at dem slit med skogbrainna længer inn i landet. Men førr vårres del, e jo det her heilt supert.

Han skippertn heiv seg rundt, og begynt å monter lys i byssa. Før eg vessta ordet av det, så hadd det jaggu meg vørte lys på badet også. Der va det stor overraskels, med lys både inni skapet og under (bilde i fotoalbumen). Lyset på væggen vart også kobla, så no e lommeløkta, som hang der plokka ned. Det der vart heilt supert. Det va mykje arbeid, men vart steike jæft. Eg må berre få lov tel å sei det ein gang tel, at eg e storførnøgd med å ha kapra ein sånn der "handy-man"!

Vi slit litt med nåkka innsekta som driv å et på oss. Spesielt bi han Stein heilt oppetn, og har store kula, der han e betn. Dem e så små, de der smådævlan, at vi ser dem næstn ikkje. Det må vær nåkka a la knottn, som vi har heime. Vi har kjøpt førskjellige sprayboksa, men eg veit ikkje heilt om dem hjølp nå særlig. Vi får sjå. Ska lur om dem reager på sterke krydderlukte? Kanskje eg sku prøv å hæng nån lauvbærblad rundt omkreng? Det ska vesst hjølp mot førskjellig, ha eg hørt. Vi har med oss ein heil dunge med myggspirala, men eg syns ikkje at det e nåkka arti å fyr de der neri båtn! Det e jo ei førferdele lukt av dem!

Det e førrestn ikkje berrede der småjævlan som e vørtn husvarm. Det e nån katte her, som også ha tatt seg tel rætte. Dem berre kjæm ombord, utn å bi invitert, og det e no ikkje berre arti. I morrest va det no en av dem som hadd vøre og "markert" området, så no må vi tel å vask på cockpittrekket, det rætt og slætt stanka kattpess. Syns ikkje at det der va nåkka snilt gjort! Men, et minne vart også det!

Dagen gjekk no ellers med tel læsing og kaffedrekking. Åsså MÅTT vi jo berre åptn ei flaska kvitvin på kveldn. Vi tenkt at vi sku fær å handel matvara, sånn at vi va klar tel avgang når som helst. Men, vi orka ikkje. Vi fann ut at det kuinn vi utsætt tel i dag! Der ser du, manjana, manjana!Haha. Eg snakka med pluttisan mine også. Det va godt å hør stæmmen demmers, og å få hør at alt va bra med dem. Åsså fikk vi melding ifra han Asgeir. Han for førrbi Stigen, og sku berre meld fra om at huset stod,og alt såg ut tel å vær i orden. Det va no betrygganes! Akkurat no satt faktisk skippertn og drømt seg bort. Han va å feska småsei på seiskalln! Da va det no bra at vi ha kjøpt "kokfesk" tel middag. Kan jo hend at han ro seg litt ned, etter å ha ete!

Vi sjækk værmeldinge heile tia, og har engasjert vænna og familie tel å vær behjælpelig med å send oss værmeldinge på satelittelefon, når vi ska over større havstrækninge. Den første prøvelsn bi jo herfra og tel Madeira. Vi regn med å bruk bortimot ei veka dit, med ei realistisk gjønnomsnittsfart førr Paquita. Så, når det no bi stille inne på den her reisedagboka i nån daga, så veit dokk at vi e starta på turn over, og da vil det ikkje bi nåkka skreven her på ei stund. Men, send oss gjerne nån tanka,og vær med på å påverk at ikkje det der lavtrøkke begynn å beveg seg i vårres rætning.