Reisedagbok

TENG FALL PÅ PLASS

Ja, vi e no fremdeles i Coruna i Spania. Det vart leksom så mykje "greier" med båtn, som vi hadd løst tel å prøv å få i ordn før vi fortsætt. 

Vi starta det heile med å prøv å få tak i reim ( faktisk meir einn ei reim) tel autopilotn. Det va ikkje nå lætt oppgave. De folkan som bor her kan jo nestn ikkje engelsk, og vi kan jo slættest ikkje spansk, så her hå vøre mange artige episoda, kor hender og føtter ha vøre kjæmpeaktiv, førr å gjør seg førstått. Det e no jæft at man ikkje tar seg sjøl så frøktele høytidelig!

Vi fikk veta at det va en butikk i Sada, som kanskje kuinn skaff oss den der autopilotreima som vi trængt. Beatrice og Miguel, som eig den der butikken va heilt fantastisk. Dem rengt og ordna ut, og holdt oss heile veien orientert på telefon om den her prosessen. I dag rengt ho Beatrice, dem va her i La Courona, og hvis vi villa, så kuinn vi få sett på med dem tel Sada, sånn at vi fikk henta de der autopilotreimen som kom tel å bi levert der i 5-tia. Snakk om service! Det spara oss førr ein busstur på 45 minutt, i ein varm og overfylt buss. Istednførr crusa vi av gårde i ein kul cabrolet, og det tok kun 20 minutt. Vi fikk med oss både autopilotreimen, tau, trinse m.m, og va gla og lykkelig på telbaketurn. Ja, åsså fekk eg "skreke" meg tel ein sånn der "stol-sak" som han Terje har i sin båt. Det e på ein måte ei slags puta, som kan justeres i føskjellige hakk, førr å sett behagelig. Den vart heilt super. Dem hadd dessverre berre ei, ellers så hadd det nok vørtn ei på skippertn også. Kanskje vi finn ein ainna plass på turn. Han e no egentlig litt missuinnele, og sei at han berre såvidt ha fått prøva å sett på den! Men, i morratilig ska han sætt klokka på reng, sånn at han får sett på den læææææænge, før eg står opp. Haha.

Vi ha og "reve ut" nye batteri, de gamle va dårlig, dem holdt ikkje på strømmen, og va modn førr utbytting. Dem e og kommen på plass og e ferdig montert.Som om ikkje det va nok, så ha vi også kjøpt solcellepanel. Det e jo sånn at i når vi seil, spesielt i medvind, så klart ikkje hain vindgenerator å lever nå særlig strøm. Da såg vi at det ha vøre jæft å hatt et solcellepanel også. Eg har jo vældig løst tel å ha kjøleskapet funksjonelt på turn, sjøl om skippern syns det e ein ganske unødvendig teng, som man lett kan klar seg utn. Men,-eg ser ikkje ainna enn at hain sætt pris på både kald melk tel frokostn, og ikkje minst ei kald øl, etter ei lang arbeidsøkt! Litt ferskvare gjør seg også, hermetikk e jo greitt, men.......

 Vi fikk telfeldivis hør om ein butikk som sælt solcellepanel, her i byen. Vi tok "by-kartet" uinner armen og strena av gårde, det her mått vi jo sjekk ut! Vi fainn den der butikken, og førlot den igjæn med både solcellepanel og meir tel, og nån tusnlappa fattigar, men gnagsåran på føttern va det desto fleire av! Solcellepanelert e allerede kommen opp, snuppertn ha arbeidd som ein helt, så no e det "berre" monteringa av kabla/strøm som gjænstår.

Det her begynn å bi kostbart, så vi e no bra enig om at no begynn det å bi tid førr å slæpp tampan igjæn, og kom oss videre. Men, vi ha jo fått ordn på mange nødvendige teng de her dagan.Førr min del må vi gjerne finn ei fin bukt der vi kan slæpp anker, og reduser på utgiftssia nån daga. Vi har ikkje nå problem med å kos oss på den måtn også, det ha i grunnen vøre litt lite av den der sortn! Det e deilig med litt "ro" også. Åsså ha det jo vøre greit å få kledd av seg det meste av klean, i goværet. Det e no ikkje så arti å sprad rundt i bikini her inne i havna, akkurat! 

Det e jo ikkje berre det som har med båtutstyr, som dræg av med kronasjan. Det bi jo gjerne og nån tura på kafé og, når man fær her å "sosa"! Einkaffe her, ein lunch der og kanskje ei øl tel og med. Pengan får føtter å gå på, når man ligg i havn!

Eg trur vi nevnt tidligar at de nye bladan (det eine bladet) tel vindgeneratorn, hadd sprøkke. Vi ha no hatt kontakt med leverandørn, som va vældig imøtekommanes. Så no e de der bladan sendt tel Portugal tel "analyse", og vi får nye blad, når vi kjæm i nærheita av Porto. Det bi heilt supert! Det ser ut tel at teng dætt på plass ætterkvært, sjøl om det ei stund såg ut som at utfordringen sto i kø!

Været e heilt nydelig. Det e så varmt, at det føles som at ailt går i "show motion". Man e leksom berre nøgd tel å gir ned, man har ikkje sjangs tel å hold nåkka stort tempo. Vi ser at det kuinn ha vøre godt å berre ha ein skikkelig "feriedag" før vi start videre, så det må vi no vel få tel.Vi prata om det i dag igjæn, kor heldig vi ha vøre med aille folkan vi ha trøffe. Koselige, omtenksomme og ikkje minst hjølpsomme folk. Eg ha aldri trudd at det sku bi så positivt, i den retninga. Må berre sei at eg syns vi e tjyvheldig, som får lov å opplev alt det her i lag. Vi berre gler oss tel fortsættelsn!