Reisedagbok

DRAMATIKK!

Fant ut at det va best å få skreve siste nytt, - fort, sånn at dokk ikke e bekymra.

I går ettermiddag vart det altså bom stopp, like før vi kom tel Kinsale. Vi hørt to tre smella, før det vart ein større smell, og motoren bråstoppa! Herremin kor redd eg vart!  Va det motorn som skjært seg? Det va mykje sjø, og båtn vart ligganes med bakenden imot bølgan. Vi heisa forseile førr å prøv å kom oss derfra. Men vi satt bom fast! Vi hoppa og spratt, bølgan slo inn i cockpitn!  Vi hadd sætt oss fast i nåkka feskeredskap! Han Stein kledd på seg overlevingdraktn og redningsvest, klatra ned stigen, førr å sjå om det va mulig å kom tel de der tauan. Han hadd teipa fast ein taggat kniv tel båtshaken, førr å bruk det som et værktøy.Han Jumpa opp og ned i bølgan, som ein rød dupp, men det va ikke mulig å kom tel under der. Det va alt førr mykje bølga! Korsn i all verdn sku vi gjør det her? Han karra seg ombord igjen, og fainn ut at det va best å kall opp Coastguard. Det her va ikkje nåkka vi kuinn klar å få tel utn hjølp. Han Stein fant ut at vi sku heis opp stormseilet akterut, i et forsøk på å snu båtn. Det vart heller ikke nåkka suksess, vi hang jo fast der bake.

Det va ikkje nå styring på rore, og vi rak saaaakte av gårde. Heldigvis ikkje mot land, men langs land! Hjerte hamra og slo, og eg va livredd førr at båtn sku knuses mot de der store bergan! Men, eg får sei "heldigvis" låg vi fast, og for ikkje den veien idet minste! Det va ein ainna seiler, som va i område, som hadd hørt på VHF'en at vi hadd problema, så han kom også førr å bistå. Kystvaktguttan fra Kinsail kom ræsanes kort tid etter. Det va tre kara ombord, som sku prøv å få oss laus fra der her gærnskapen. Mykje vind og bølga gjord jobben vanskelig også førr dem. Det va ikkje mulig å kom tel, førr å få oss laus. Det vart tel at dem mått slæp oss inn tel Kinsail, med heile feskeutstyret på slæp! Tanken va først å gå tel et område der bølgan ikkje va så stor, førr å gjør et nytt førsøk på å skjær laust, men dem fainn ut at det likaste va å gå rett tel kai. Da vi kom inn, sto det enda 4-5 støkka fra kystvakta, førr å hjølp oss å få førtøyd. 

Det va no den verkelige reaksjon kom. Eg skalv som et aspløv, heile eg resta! Havnevertn såg det her, og så at det her hadd jo gådd kjæmpefint, tross ailt, og at no mått vi berre sprætt flaska å ro oss ned. Dem sku vær behjelpelig etterkvært, sånn at vi fikk undersøkt skadan.

Dæsken ta de der karan fra kystvakta va heilt super! Dem fainn ut at taue hadd snurra seg hardt rundt propelln, og fikk skøre laust nåkka av gærnskapen. Ei av blåsn va knust (den va av hard plast), og dela hadd kila seg fast. Dela av tau hadd og kila seg fast, og det va ikkje mulig å få laust ailt.No har vi vøre å snakka med havnesjæfen, om det va mulig å lægg seg langs murn, som ligg langs rampa førr båtutsætt? Hvis vi kuinn få båtn inn dit på floa, førtøy der og vent på fjæra, så kan vi kanskje kom tel, førr å førhåpentligvis få fjerna resten av "dritten". Det va heilt ok. Han va veldig hjølpsom, og vi fikk sætt opp kjægle, sånn ar ikkje bila sku parker der det va mulig å førtøy.

Eg e no tykjespent på det der. Motoren går, men gearet verk berre fremover. Det e ikkje mulig å bakk, så det gjør jo manøvreringa tel ei større utfordring. Håp at vi får nån tel å hjølp oss med å ta tauan, på land, førr på den måtn å stopp båten. Får berre kryss fengran, og håp at det går bra! No e det berre 1,5 time tel vi ska prøv å få det her tel, og eg har masse sommerfugla i magen, e næstn litt kvalm! Hvis vi ikkje kjæm tel førr å få fjerna det som enno sett fast der, må vi ha båtn opp på land. Heldigvis finnes det ein slip i nærheita, men det bi jo i så fall ei større utgift, det va snakk om nån hundre euro!Jaja, hvis det vis seg at det bi ein vældig kostbar affære det her, at motor, gear osv e ødelagt, så kain det jo i værst fall bety at vi e på heimtur igjæn! Så folkens, kryss fengran og send positive tanka!Dokk ska få hør etterkvært korsn det her går.