Reisedagbok

BOM STOPP!

Vi e litt ivrig etter å kom "i posisjon" tel å gå over Biskayabukta. På værmeldinga ser vi at lavtrøkkan nærmest står i kø, så vi vil prøv å kom oss så langt sørvest som mulig, sånn at vi e klar tel å start over så snart vinden og været gjer oss ein fin seilas.
Vi ha no karra oss et støkke længer nerigjønna. På fredag kom vi tel Arklow. Fin seilas nedover, men tykje spennanes da vi sku inn tel havn. Der vi sku innigjønnom, va det som ei slusa, eller meir som ei trakt med molo på begge sien. Det va mykje sjø, og vi såg at det "koka" der vi sku inn. Vi hadd vinden rett bakanifra, og straumen kom ut av den der trakta. Eg turt ikke å styr inn der, ettersom båtn heiv seg i fra den eine sia tel den ainner. Vi nærma oss åpninga i ei helsikes fart, og eg mått no spør om skippern trudd at det her kom tel å gå bra? Han berre svara at det her kom tel å bi tykje spennanes, og da skjønna eg at han va nok heller ikkje så høg i hattn! Det stå fleire bila på moloen og folk som kom ut av bilan førr å sjå på de der "crazy Norwegians", som turt å legg av gårde innigjønna der. Men, det gikk bra. Vi kom inn i ei pittelita havn, og fikk "lukeparkert". Vi hadd tenkt å gå ut å spis, men vi va så slitn at vi berre laga oss mat ombord, og kosa oss der.

Neste morra starta vi videre. Vi hadd bestemt oss førr å gå et heilt døgn, vi satsa på å gå vakte og  nå Kinsail før det første lavtrøkket kjæm innover. No sett eg ombord å skriv, vi e næstn kommen tel Kinsail, og det har gått berre fint. Eg ser innløpe rett borti høgge! 

Dæven ta, vi hørt berre en smell og det vart bom stopp i båtn! Hjølp! Ka sjer?!!