Reisedagbok

FRA OBAN

I morrest (søndag19.8.) starta vi fra Oban grytidlig. Klokka va berre 6 da vi slapp tampan. Vi hadd en fin tur hit, med motorkjøring i begynnelsn, og så seiling. Vi va oppe i over 11 knop!! Ikke førr at vi seila så djævelsk godt, men han der "straum" va kjæmpesterk. Eg e gla førr at den sku samme vei som vi, og ikke imot oss.Det va da ca 45 nautiske mil igjæn tel vi nådd kysten av Irland, og det e jo sånn ca like langt som fra Myken tel Røst. Vi start igjen tidlig i mårratidlig, og får da benøtta oss av tidevainnet. Vi e nok over på Irsk sia i morra ettermiddag, regn vi med.
Vi ligg no førr anker atme ei øy som heit Gigha. Eg syns det va litt mykje vind, og va redd førr at ikke ankere sku sett godt nok. Etter at skippern hadd sløppe ankere, sku eg bakk litt førr å sjekk at vi satt fast. Kjættingen sto som ein fiolinstræng, og skippern lura på om eg syns at vi hadd førr kort kjætting? Holdt eg på å sku strækk den førr at den sku bi længer? Haha. Nei,- eg sku jo ikke berre sjekk at vi satt fast, men at vi satt godt fast!
Så hadd vi ein større seanse her med å heis vimpeln, som vis at vi e vørtn medlemma av SSCA. Ka det e førr nåkka? Jau, det ska eg førtell deg. Bokstavan står førr Seven Sea Cruising Association. Det va ho Priscilla, i båtn Nomad fra USA, som tipsa oss om å meld oss inn der. Da villa vi få mykje informasjon, tips og råd i fra ainner medlæmma som seila overailt i verdn. Det va førrestn ho som førært oss den der vimpeln. Det vart ikkje spretta nåkka sjampis, men ein litn rom og cola vart det! Kanskje træff vi på nån ainner medlæmma av den der " klubben" på turn vårres.
Snuppertn heiv seg rundt å laga middag i dag, og eg berre satt i cockpitn å kosa meg med å nyt stillheita og ei go bok. Snakk om å ha det som "plommen i egget"! No e det berre fuill avslapping. Snuppertn har invitert meg på "kino" i kveill. Eg e spent på ka det e slags film som går. Rødvin i glasset, og eg syns det ser ut som at han legg opp tel en romantisk aften!