Reisedagbok

KIRKWALL- WICK- CHROMATARY FIRTH- LOCK CLACKHANNARY

Vi starta fra Kirkwall, med retning mot Wick som vi hadde blitt anbefalt å besøke. Trivelige folk i havna, lett å få informasjon om alt mulig hvis man berre e litt "frempå". VI va så heldig å få sjå et vakkert brudepar i havna, dem sku ta bilda ombord i ei seilskuter, som låg bakom oss.

Vi gikk oss en tur oppi byen, etter at vi hadd fått oss en ankersSmiler stort. Vi gikk oss litt "i uføre", og havna uttaførr et bedehus. Ooops, det va jo ikke dit vi sku, vi sku jo finn en pubRødmer! Vi va snar å førander retning, og kom oss opp i byen. Der såg vi oppslag om at det sku vær ein slags opptreden i gågåta litt seinar på kvelden, så vi fant ut at det hadd vi løst å sjå. I mellomtida kuinn vi jo ta oss en øl. Vi gikk inn på ei sjappa, og der va det jo berre gubba, som tydeligvis hadd tatt seg meir enn en ferdagspilsSjokkert. Men, tøff i tryne, som vi jo e, sætt vi oss der og tok ei øl. Et par av karan sku spell Biljard, men det va så vidt dem traff kulen, det va no beint løyle! Den eine av de der fulingan hadd gebiss, og kvær gang han sa nåkka, så datt tennern nedVill! Mykje latter. Vi drakk opp pilsn og gikk ein ainna plass førr å spis litt. Etterpå vart det show i gågata. Sekkepipe og trommeorkester. I tillegg va det nån småjente som dansa folkedans. Du veit sånn der dans der dem står og sprekk opppop ned på stive føtter. Heilt fantastisk kor flenk dem va. 

Neste dag kasta vi loss, og satt kursen mot Inverness. Vi passa på tidevann og straum, og fann ut at vi sku anker i ei bukt atme Chromatary Firth. Der la vi oss og søv ei stund, i påvente av at tidevannet sku fær "vårres" vei. Da vi for videre, seila vi førrbi en plass som heit Channon Ness. Der såg vi masse folk på stranda, og lura på ka dem va der førr. Det vist seg at det "krala" med kval i området. Dem va overalt rundt båtn. Ein av dem dukka rett fremførr baugen, og eg va tykjespent på korhen han hom opp igjen. Mett under båtnSjokkert? Media, det gikk bra, men det va en spesiell opplevelse. 

Da vi ankom Inverness og Lock Clackhannary durabelig vi rett inn tel sluseveggen, telsynelatanes vant med det her. Her vart vi telsnakka av havneverten, vi mått bort derfra, førr no kom det en båt som sku ut. Vi pusekatt oss ut på fjorden igjen, kalla opp havnavakta og bad pent om tillatelse tel å få kom inn i første Susan.  Det gikk berre godt! 

Godetips tel dokk som ha tenkt dokk inn i kanalan: Ha med skipspapiran, lengde og bredde på båten, båtens høyde, og ikke minst, sørg for å ha lange tau telgjengeligSmiler

No ska vi trø oss en tur inn tel Inverness sentrum. toheiv!