Reisedagbok

FANTASTISK HEIMKOMST!

Jau, vi fikk opp fæstflaggan i ei vess fart, da vi oppdaga at vælkomstkomiteen va underveis. Det vist seg at vi vart mottatt utpå fjordn av Randi og Bjørn i "Frille", Terje, Berith og Frank i "Hybeln", og Berit og Ricardo (som kom susanes fra Tomma, førr å ta imot oss). Det va mykje flagg å sjå, og mykje "leven", i form av fløyte og roping. Kjæmpeartig førr oss å få ein sånn velkomst!


Vi vart losa inn tel havn på Nesna, og der venta ein heil gjæng. Både barn, svigerbarn, barnebarn og vænna va møtt opp, med store flagg og greier. Det va ubeskrivelig å endelig træff dem igjen, og kjæmpetrivelig at så mange hadd tatt seg tid tel å kom å ta imot oss!

TUSEN, TUSEN TAKK SKA DOKK HA!

 

Når vi no ætter kvært hadd fådd tørka "snørr og tåra", og fått summa oss litt, vart det litt servering. Vi servert pølse med brød, brus, øl og champagne, og det såg ut tel at det vart sætt pris på.
Ca 90 pølser og 12 flaske sprudlevann førrsvainn som dugg førr sola, og vi hadd ein skikkelig trivelig ættermiddag/ kveld atme båthuset.


Enno ha nok ikkje heilt gådd opp førr oss ka det e vi ha gjort. Trettn måna på tur i seilbåt, med utrulig mange flotte opplevelsa, det tar nok litt tid å "førdøy".
Vi regn med at det tar ei tid, før vi føl at vi har "landa" skikkelig. Å tenk på det, dokker, - vi e minst like førælska som vi va før vi starta. Og vi har ikkje krangla ein einaste gang! Det e bra jobba, ætter å ha bodd på nån få kvadrat, uinner aill slags forhold med tanke på vind og bølger. Det va ikkje bærre å gå på "furterommet", hvis man sku ha behov førr det.


Men, eg sa tel skippertn før vi starta, at hvis det vart nåkka tuill, så vart han heven i joilla, så kuinn han få hæng på slæp. Eg veit ikkje om han tenkt på det der uinnerveis, men han har no vøre heilt æksemplarisk!


Heldigvis fikk vi tid tel å kos oss på Stigen et par daga, før eg sku begynn på jobb igjen.
Det må berre seies, at det va ein høvelig travel kværdag å kom telbake tel. Men, teng roa seg no vel ætterkvært som vi kjæm i gjenge igjen.
Helgen, den første tia, vart bruka tel å ta vare på teng som hadd vøre ombord. Vi hadd løst tel å tøm båtn heilt, og ta ein skikkelig vask, før vi "fløtta inn" igjen. Det her vart utrulig mykje arbeid, men no ser vi ein ende på den der prosessn også.


Foreløbig har vi ikkje plana om nåkka ny tur, bortsett fra at "skippertn" har tenkt litt på ein "guttetur" tel Lofotn på vinterfeske! Det kan jo bi ein kjæmpefin opplevelse det og!
Førr min del bi det nok ikkje aktuellt med ainna enn småtura, i nærmeste framtid. Vi har jo et stort område berre her på Helgeland, som innbyr tel utforsking. Det ha vøre trivelig å gjort seg beire kjent i det her området, kor det e et "eldorado", med tanke på små fine bukte kor det e fint å slæpp ankeret og ta seg ein ankerdram.


Så må eg berre tel slutt få takk dokk alle sammen, som har følgt oss på den her heimesia vårres! Det ha vøre skikkelig arti å sjå at så mange har vøre inne her. Tallet sei at meir enn 75 000 har klikka seg inn på sia vårres, heilt utrulig!

Aille de fine telbakemeldingen dokk har gjedd oss, har vøre ein skikkelig "motivator" førr å fortsætt å skriv, førr å førtæl dokk om vårres opplevelsa på vårres fantastiske eventyr!