Reisedagbok

SOMMERFUGGLA I MAGEN!

Da vi kom tel Brønnøysund, låg ho Anne Lise og han Patrick der, så vi gjord ein stopp. Vi nærma oss "heime" med stormskritt, og vi va godt i rute. Det vart et par koselige tima ombord i nybåtn demmers i lag med "båtnaboan", Marit og Trond fra Romsdalen. Vi hadd jo et tidsskjema å følg, så vi starta videre, og gikk ut fra Brønnøysund 22.45.


Ætter ei lita stund, så regna skippertn ut at vi enno hadd nån tima disponibel. Vi svenga av, og gjækk inn i ei lita bukt førr ein litn stopp. Der traff vi jaggumeg kjenninga, der og! Han Morten fra Sandnessjøen, kjærestn og tre par tel hadd fyra bål og satt og kosa seg. Vi vart sporenstreks invitert opp tel bålplassn, og det vart enno ei koselig stund.


Men, vi sku jo videre, så det vart ikkje længe før vi nok ein gang slapp tampan. No kursa vi imot hjartøyvågen, kor vi sku gjør ein stopp og "finregn på distanse tel Nesna, og farta vi sku lægg oss på. Vi hadd jo ikkje løst å kom førr tidlig, ættersom vi hadd "annonsert" at vi sku kom tel Nesna klokka 5. Vi fikk melding i fra ho Målfrid og han Håkon på Nesna, som lura på om vi va i rute, samtidig som dem ønska oss vælkommen tel Hælgeland og goværet. Kjæmpetrivelig!


Vi e no starta fra Hjartøyvågen, og har 9,9 nautiske mil igjæn før vi e fremme. Han Bjørn og ho Randi rengt nættopp, dem va på tur fra Hemnes, og hadd tenkt å kom i møte med oss. Like ætterpå rengt ho Berith og han Frank. Dem va også på tur imøte med oss. Det her bi jo kjæmpeartig! no har eg ikkje tid tel å skriv meir, vi må få opp fæstflaggan, før "vælkomst - komiteen" kjæm.


Har "en million" sommerfugla i magen, det her e ein heilt spesiell opplevelse, ætter 13 måna kor vi har bodd i Paquita!
Hei så længe!