Reisedagbok

ENNO NÆRMAR!

Klokka va halv sju i morrest, da vi kom tel Rørvik. Det va peise fullt i havna, så vi la oss på kaia som telhør redningssælskapet. Det e asså mykje tåpjåla, når det gjeld å førtøy båtan. Dem hadd lagt seg med 2-5 meter imellomkvær båt langsætter brygga, så der va ikkje tanke førr at dem kuinn ha "parkert" litt tættar, og gjort så det vart plass førr fleire. Nei, det ska du ikkje tru! Det va ikkje så nøye førr vårres del, der vi låg vart det berre et hønskræv å gå tel butikken og polet.


Eg hadd søve det mæste av natta, og va ganske så kvil. Skippertn pjuska seg i køya, førr å prøv å få et par tima på øye. Eg tok meg ein spasertur førr å lokaliser de "fasilitetan" som vi va ute ætter. Butikkan åpna ikkje enno. Vi sku både på Rema og på polet, men dem åpna henholdsvis kl. 8 og 10, så her va det berre å vent. Da klokka va der, gjækk eg opp på Rema og handla. Eg følt meg litt tåpen, der eg strena mot kassen, med fleire pakka øl, grytidlig på morran! Jaja, dem va no sekkert vant med førskjellig.


Telbake tel båtn, sætt eg meg førr å trøkk litt på Ipad'n. Kanskje va det nåkka nytt på facebook? Eg hadd ikkje løst tel å begynn romster neri båtn, når no endelig skippertn sku få seg litt søvn.
Litt før klokka ti, va snuppertn på stettan igjæn, og no bar det på polet. Vi mått jo ha litt "sprudlevann" i kjøleskapet, tel vi kom tel Nesna. Vi følt oss no som to "Ludvika" (i Flå -klypa) der vi loffa bortigjønna veien, med kvær sin sekk på ryggen.
No vist det seg at polet hadd "sommeråpning", så dem åpna ikkje før 11! Jaja, vi fikk ta oss ein sveiving inn på Mega mens vi venta. Det va raskt gjort, men det va enno nån minutta igjæn tel polet åpna, så vi gikk å sætt oss på nån stola som sto uttaførr. Eg fikk nå sånner asosiasjona tel ein vess "benk" på Domus. Men eg holdt heldigvis stillt om den saken, ellers så har nok skippertn sprøtte opp i ei førferdele fart, antar eg!


Endelig åpna dem, og vi fikk handla det vi sku. Søkklasta som vi va, fainn vi aille tenkelige snarveia på telbaketurn. Så gjensto det berre å få fyllt i kjøleskapet. Her va det som å lægg pusslespæll, førr å få plass førr alt. Mens eg holdt på der, hørt eg ein kvinnfolkstæmme som ropa på han Stein. Han va gådd førr å kjøp et par åra, i fall vi sku få motorstopp og lite vind! (tulla berre, det va tel 14 - fotn på Stigen). Eg spratt opp i cockpitn førr å sjå kem som ropa på min mainn. Jau, der kom ho Anne Lise og han Patrick, fra Nesna, siganes imot oss med "ny - båtn", som va kjøpt søraførr. Dem hadd lie litt længer inn i havna, og va no på tur tel Nesna. Eller rætter sagt tel Brønnøysund. Dem sku gjør ein stopp der. Trivelig å træff kjenninga.


Endelig va vi klar tel å kom oss videre. I halv tolvtia va vi på tur utigjønna igjæn. Akkurat no har vi Leka på babordsia, og Austra tel styrbord. Når vi no kjæm ut Lekafjordn, så e det ca 23 nautiske mil igjæn tel Brønnøysund. Regn med at vi tar et par timers stopp der, vi hør at det e kjenninga som ligg der også.
No e det ikkje langt igjæn, og det e rart å tenk på, at i morra på den her tia e vi kommen heim tel Nesna.
More news coming up!