Reisedagbok

VI HA VØRE VÆRFAST

Ok folkens, no har vi lie verfast i Stornoway på Hebridene et par daga. Havna e fuill av feskebåta, som berre ligg å vent på at veret ska bi beire. Det ser ut som at det ska bi mindre vind i morra, så vi har gjort oss klar tel å start. Vi ligg utpå ein feskebåt, og skippern ombord der sei at dem nok bi å start ut på nattmorran. Vi regn med at da start berre vi og, så vi har fyllt opp med vann, diesel og proviant, og e nydusja, så no e vi klar.


Skippern ombord på den der feskebåtn vi ligg utpå, kom med ein pose små- hummer tel oss. Så vi ha meska oss med godsaker tel lunch i dag. Det e asså snille og hyggelige menneska overalt! Tel og med på pub'en, sjøl om dem e høvele dritings, har dem maneran i ordn!

 

Eg må førtæll om korsndet e når vi ska på land i fra båtn. Som sagt, så ligg vi utpå ein feskebåt. Førr det første så e det nåkka høger opp tel ripa der enn vi e vant med. Førr det ainner, så låg no båtan der og dreiv fræm og telbake. Ke du tru når eg sku no klatter over fra vårres båt, og tel feskebåtn. Eg e jo ikkje akkurat lang i føtn, og akkurat i det eg ha dresta meg tel å trø med den eine fotn oppå kantn av feskebåtn, så glei båtan saaaaakte i fra kværainner. Og der sto eg, nærmest i spagat, med angstn heilt oppi halsn, og kom meg hverken opp eller ned. Det kjentes ut som at tånæglan kom ut igjønna skotuppan, førr å klor seg fast! Omsider fikk eg kontroll over føttern, og kom meg ombord. Men, vi va ikkje kommen oss på land enno! Feskebåtn låg atme ei stolpkai, og det va et godt "sprang" mellom båtn og kaia. Herremin, eg va nærvøs. Sku eg tør det her? Enn om eg ramla neri, mellom båtn og kaia? Det ha jo vøre typisk meg! Det gjækk heldigvis bra.

Ætter det hær, så betta snuppertn et tau i feskebåtn, sånn at vi kuinn dræg oss inntel. Eg trur også at mainnskapet ombord i feskebætn hadd fådd med seg den her seansen. Førr kvær gang vi sku på land, så kom det sprættanes ein fra mainnskapet i feskebåtn, og hjølpa tel, sånn at vi kom oss trygt på lainn. Dem ha sekkert hadd seg ein go latter, på mi bekostning.
I dag va det parade og masse leven her i byen. Vi stillt oss selvfølgelig opp, førr å sjå på det her. Masse kostymekledde folk, sekkepipe-orkester m.m. Det kommer bilda på i fotoalbumen ætterkvært.

Akkurat no sett vi på ein av de mange pub'an som e her, og drekk opp ræstn av pængan i den her valutaen. Det e jo ikkje sekkert at vi går innom Shetland på nordovertur. Hvis været e bra og vinden vårres vei, så peis vi bærre rætt over tel moderlandet. Vi får sjå, når vi e kommen et støkke på vei, korsn det bi.
SHIP O'HOY!