Reisedagbok

NO E VI I STARTGROPA IGJÆN!

Vi kom hit tel Kisale i to tia på natta, natt tel onsdag. Det vart mykje om og men, førr å kom hit, med kanselleringe av fly og om- bookinge. Vi va ganske slitn da vi kom fræm, men det va godt å veta, at vi endelig va fremme.
Vi hadd avtalt, på telefon, med havnevert i Kinsale, at dem sku legg adgangskort tel havna i resepsjon på hotellet like ved. I og med at det villa bi seint før vi kom fræm. Han tykje vi va spent på om vi sku kom oss ut tel Paquita, som låg på ei bøye uttaførr marinaen. Hvis ikkje, mått vi berre ta oss et hotellrom tel næste dag. Vi såg det dårlig lekt å svøm ut dit medt i natta, haha! Det va ei førferdelig regnvær og det lyna og tordna......


Heldigvis vart det ikkje nødvendig med nåkka hotellovernatting. Havnevertn hadd ordna sakern, og i hotellresepsjon låg ikkje berre adgangskortet, men også nøkkel tel marinaens "rib"! sånn at vi sku kom oss ombord. Førr ein sørvis! Vi va kjæmpe-førnøgd med å kom oss ombord.

Paquita vart så gla da vi kom telbake, at ho sporenstreks spandert ein "velkommer" på oss. Senga va go å finn ætterpå.


Næste dag våkna vi tel et strålanes vær, og va klar førr tur tel Cork. Det va førskjellig som mått ordnes før vi va klar førr å fær videre.
Folk her e utrulig hyggelig, ønsk oss velkommen telbake, og lur på ke det går med fotn tel skippern. Vi ha vesst vøre et samtaleemne her i klubben, høres det ut som!


No e det torsdag, og vi e i startgropa, førr å fær videre. Regn med at vi e i farta i løpet av et par tima. På søndagen mønster han Stian på (Steins sønn) på i Galway, på vestsia av Irland. Foreløbig ser det ut tel å bi gunstig vær i dagan fremover, men uti uka ser det værre ut. Det bi kanskje ein kuling rætt i baugen! I så fall må vi kanskje revurder ruta vårres, som i utgangspunktet va å gå på vestsia heilt oppover. Kan hend det da bi Caledoniakanalen også på heimturn. Vi får sjå ætterkvært.
Ok, no får vi hiv oss rundt og gjør oss klar for seilas. Ship o'hoy!