Reisedagbok

LYKKEN VART KORTVARIG!

Jaja, lykken over å ha skippertn ombord igjen, vart kortvarig. Onsdag sku han telbake på kontroll på sjukhuset. Allerede på tirsdags- kvelden syns eg at fotn va begynt å hovn opp igjæn, og va varm på fleire plassa. Om natta hadd snuppertn hadd en del ont, så her såg ut tel å vær teng på gang igjæn! F....... og!!


Da vi kom på sjukhuset på onsdagen, vart han putta i ei seng med det samme, altså innlagt på nytt. Betennelsn hadd tatt seg opp igjen, og no hadd lægan "råd", førr å finn ut ka som sku gjøres. Seint på onsdags kveld fikk vi beskjed om at det vart operasjon.


I dag, torsdag, vart fotn operert. Dem åpna opp, skrapa ut "gørr", spyla reint og sydd igjæn.
Han vart så længe på operasjonsstua syns eg, og mått spør sjukesøstra på avdelinga om det va vanlig at det tok så lang tid? Ho rengt førr å undersøk saken, og så vist det seg at hjertet tel snuppertn hadd begynt å "løp løpsk" ætter at operasjon va ferdig, så dem mått ha han under observasjon længer enn det som va vanlig.
Det vart tatt prøva, som sku dørkes tel i mårra. Så sku dem medisiner ut i fra det, og da veit vi førrhåpentligvis litt meir om tia fræmover. Håp berre at vi får snakka med ein læge i morra, sånn at vi får veta........ Haue e fullt av spørsmål.
Ætter ca 5 tima kom endelig snuppertn telbake tel avdelinga. Da hadd eg allerede ete opp aille næglan, og va klar førr å start på tånæglan. Herremin, det e bærre heilt førrferdelig å gå å vent på den der måtn!


Snuppertn va berre et stort glis, heile karn. No va han fresk som ein fesk, sa han, og va klar førr å fær på dans! Stakkars, han va så dopa at han berre prata tull! Hvis eg spør han i mårra, e eg ikkje så sekker på at han husk nå særlig av det der.


No kryss eg atter fengran, og håp at den her gangen bi læginga av fotn tel snuppertn heilt velløkka. Det hadd jo vøre flott om vi kuinn fortsætt turn vårres heimover. Det vart længer stopp enn vi hadd tenkt, her i Kinsale. Sjøl om det førr så vidt e trivelig her, så vent familie og vænna, og ikkje minst småseien på Stigen, som hold på å "feit seg opp" tel vi kjæm siganes. Han sku berre ha vissta at vi har feskesnøret klart og e sugen på kokfesk!


Etter ein lang dag, sku eg på kveldn ta 8- bussn telbake tel Kinsale,- men det gikk ikke nå 8- buss! Det gikk ein kl. 7, og næste gikk ikkje før kl. 10 på kveldn! Eg va sultn og haue va ikkje heilt intakt, så eg fainn ut at eg berre sku ta ein taxi.
No e det sånn, at det ha vøre mykje farting imellom Kinsale og sjukhuset, og det ha ikkje bestandig høvd å ta bussn. Så det ha vørte nån taxi-tura. Det e sånn at eg næstn begynn å bi på fornavn med de der taxi-sjåføran. Når eg ska bestill taxi, så spør dem alltid ætter navn. Eg bruk navnet på båtn, Paquita, tel det der formålet. Det e jo heilt umulig førr dem å sei, og ikkje minst å stav, navnet mitt.
Båtn e vørtn godt kjent i blandt sjåføran i "Sun cab", ættersom dem lura på om Paquita e mitt navn. Eg ha da førrklara sammenhengen,og da ha det ofte vørt spørsmål om ka vi gjør her osv. Det ha nok vørte nåkka snakk på "sentraln", om det her eventyret som vi e i sluttfasn av, og kor uheldig snuppertn va med den her betennelsn og greier. Dem ha i alle fall vøre kjæmpegrei, og det ha faktisk av og tel vøre litt avslag i prisn, førr at vi ha bruka dem så mykje.


Det må berre seiest, at det e utrulig mykje hjølpsomme og snille folk her i Kinsale og Cork.
Apotek og læga har gjort det de kuinn, førr at det her ikkje sku bi så dyrt førr oss. Personalet på sjukhuset ha og vøre heilt utrulig. Dem ha ikkje berre tatt seg av snuppertn min, men også vøre utrulig førståelsesfull og medmænneskelig, i forhold tel meg. Sjæfen i Yacht klubben har også gjort sitt, han har hjølpa oss med å få skrevet ut dokumenta som vi hadd bruk førr og har gjedd oss ein gunstig avtale på havneleia. Customs va fantastisk, da dem stillt opp førr at snuppertn sku kom seg raskt tel behandling. Dem frakta han ikkje berre tel læge, men også heilt tel sjukhuset i Cork. Havnevertn ha vøre utrulig hjølpsom med å finn oss ein båtplass der skippertn kuinn klar å kom seg ombord, og har tel og med fløtta båtn førr oss mens eg hadd vøre på sjukhuset i lag med skippertn.

I august i fjor, va vi pgså innom her. Da hadd vi fådd feskeutstyr i propellen, og mått telkall Coastguardren. Det va dårlig vær, og vi hadd ikkje muliheit tel å få det laust sjøl. De der guttan hos Coastguarden gjord ein fantastisk jobb. Dem slæpa oss tel land, og va utrulig behjelpellig på aille områda. Vi har snakka om det på turen, at hvis det passa sånn, så sku vi innom her på heimoverturen førr å hæls på dem.
På gata møt vi folk vi aldri har sett før, og dem hælsa så fint, og lur på korsn vi har det. Sku næstn tru at det sto et stempel, "TURIST", i panna vårres. Den her plassn må berre anbefales! Hvis du har tenkt deg den her veien, så fær innom Kinsale. Eg håp du får de samme positive opplevelsan som oss, av både folkan og plassn.